Onze oorbellen top 25! Oorbellen, oorbellen en nog meer oorbellen!

Geplaatst door

Ben je ook een oorbellen fan? Kun je er ook niet genoeg van hebben en krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Van groot tot klein en van zilver tot goud – wij zijn gek op oorbellen. Oorbellen draag je dichtbij je gezicht, het zijn echte blikvangers! Ze maken je look af en geven je extra power!  Zo zijn oorhangers met opvallende, kleurrijke edelstenen perfect voor een chique avondje uit, terwijl de subtielere oorknopjes geschikt zijn voor informelere gelegenheden. Romantische oorsieraden voor de bruid en diamanten oorbellen voor de blijvende liefde. Onze liefde voor oorbellen is duidelijk te zien aan de meer dan 1750 paar die we in de collectie en op voorraad hebben. Bij nieuwe collecties kijken we ook altijd het eerst naar de oorbellen!

Heb je ook moeite met kiezen? Daarom hebben we deze oorbellen Top 25 samengesteld, al wisselen we bijna dagelijks van favoriet.

Oorbellen voor elke dag of voor een bijzondere gelegenheid

Ben je op zoek naar oorbellen die elke dag gedragen kunnen worden? Onze minimalistische oorringetjes in goud of zilver passen overal bij en geven je een stoere doch tegelijkertijd verfijnde uitstraling.

Oorbellen, oorbellen oorbelle Blog Zilver.nl

Hou je van elegante, vrouwelijke designs? Dan zijn pareloorbellen of doortrekoorbellen misschien wel wat voor jou. Wil je een keer helemaal uit je comfort zone en echt iets heel anders dan anders, kijk dan naar een paar feestelijke lange oorbellen! Eén ding is zeker: met al die verschillende stijlen, designs, kleurtjes en vormen is kiezen heeeeeeel moeilijk. Om keuzestress te voorkomen hebben we de 25 meest populaire oorbellen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Zo krijg je een duidelijk beeld van ons assortiment en kun je op een snelle, eenvoudige manier achterhalen welke oorbellen wel én niet bij je passen. We zijn benieuwd wat je favorieten zijn!

We tellen af, hier zijn onze:

Oorbellen TOP 25

25. Oorbellen met emaille

Wil je wel eens iets anders dan geheel gouden of zilveren sieraden? Met onze emaillen oorbellen voeg je een speelse touch of color toe aan je outfit. Het sieraden label Nicole Barr is een absolute aanrader op het gebied van emaille sieraden. Dit Amerikaanse merk ontwerpt beeldschone oorbellen in de levendigste kleuren, geheel in de stijl van de exclusieve merken Tiffany’s en Fabergé. Deze oorbellen kunnen met recht kleine kunstwerkjes worden genoemd! Ze komen het best tot hun recht in combinatie met een (half)opgestoken kapsel en effen bovenkleding. Ook Maison Tatiana Fabergé en Diluca maken prachtige oorbellen met emaille, echte blikvangers en echt weer eens wat anders.

24. Asymmetrische oorbellen

De laatste jaren zien we steeds vaker dat de traditionele moderegels overboord worden gegooid. ‘Draag geen goud en zilver samen’ is hier een goed voorbeeld van van: in het straatbeeld zien we steeds vaker dat metaalkleuren met elkaar worden gecombineerd. Sinds kort kunnen we nog zo’n regel aan dit rijtje toevoegen. Het is sinds vorig jaar namelijk steeds gebruikelijker om twee verschillende oorbellen te dragen. Het merk Maman et Sophie is daar een goed voorbeeld van. Dit merk verkoopt haar oorbellen apart, zodat je zelf een setje kunt samenstellen en eindeloos kunt variëren. Voor het beste resultaat kies je voor oorbellen die – ondanks kun verschillende designs – een zekere harmonie hebben. Denk bijvoorbeeld aan oorbellen met hetzelfde thema, materiaalgebruik en/of kleurpatroon. Ook van Julie Sandlau zijn losse doortrekoorbellen verkrijgbaar die je dan kan combineren met een oorsteker.

23. Feestelijke oorbellen

Enthousiast trek je je favoriete cocktailjurkje van de hanger, diep je je clutch op uit je kast en pak je je hoogste pumps. Een paar minuten later kijk je in de spiegel. Hmm… Er mist nog iets, peins je. Herkenbaar? Onze feestelijke oorbellen maken je outfit helemaal af en trekken de aandacht naar je gezicht. Ben je niet bang voor een beetje kleur en hou je van alles dat glinstert? Neem dan eens een kijkje bij het sieradenmerk Spark. Dit merk staat bekend om haar sprankelende, trendy designs in bruisende kleuren. Met deze oorbellen steel je gegarandeerd de show! Ga eens helemaal uit je comfort zone! Er is zoveel keus in lange, opvallende oorbellen, verras jezelf eens met een totaal andere look.

22. Personaliseerbare oorbellen

Heide Heinzendorff verwisselbare creolen bij Zilver.nl
Heide Heinzendorff verwisselbare creolen bij Zilver.nl

Een sieraad vinden dat aan ál je eisen voldoet kan nog best lastig zijn. Om die reden geven sommige sieradenmerken hun klanten de optie om hun sieraden zelf samen te stellen. Zo heeft MY iMenso oorbellen ontworpen waarbij de steen verwisselbaar is of je keuze heb uit heel veel verschillende aanhangers. Hierdoor kun je je oorbellen eenvoudig aanpassen aan je outfit! Ook bij Heide Heinzendorff kun je terecht voor personaliseerbare oorbellen. Deze oorbellen bestaan uit een basiscreool en een aanhanger. Door de creool of aanhanger te verwisselen creëer je in een handomdraai een nieuwe look. Ook Les Georgettes is een aanrader. Dit merk ontwerpt hippe, opengewerkte oorbellen die gecombineerd kunnen worden met verwisselbare leertjes.

21. Symbool oorbellen

Ook oorbellen met symbolen blijven razend populair. Zo zien we bij onder andere Zinzi en Giovanni Raspini veel oorbellen met hartjes terug. Je kunt kiezen tussen schattige knopjes en tussen lange(re) oorbellen met hanger. Deze sieraden geven je outfit een lieflijke, vrouwelijke uitstraling. Ook het infinity symbool is niet uit de sieradenwereld weg te denken. Ook hiervoor kun je bij het trendy merk Zinzi terecht maar inmiddels zijn deze trendy sieraden er ook in het goud met zirconia of briljanten.

20. Designer oorbellen

Lapponia, Bastian Inverun en Mart Visser behoren tot de populairste sieradenmerken en -designers van Zilver.nl. Lapponia is een Fins topmerk dat bekend staat om haar moderne, innovatieve designs en uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ook de sieraden van Bastian Inverun zijn erg in trek. Deze oorbellen hebben een elegante uitstraling en zijn gebaseerd op de allerlaatste trends. Ten slotte mag Mart Visser niet in dit rijtje ontbreken. Deze bekende designer heeft in samenwerking met Zinzi een collectie vol elegante, draagbare designs ontworpen. Wij zijn fan!

19.Camee oorbellen

Duik jij regelmatig tweedehands winkeltjes in en hou je wel van een retro stijl? Dan zijn onze camee oorbellen misschien wel iets voor jou. Deze oorbellen geven je outfit een unieke, vintage uitstraling en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. De designs van de Italiaanse familie Diluca Cameo Italiano zijn onze favoriet! Je zult stralen en opvallen met deze beeldschone oorbellen, echt eens wat anders en misschien wel trendsettend.

18. Statement oorbellen

Hoewel ook minimalistische sieraden nog populair blijven, zijn statement oorbellen helemaal terug van weggeweest. Met deze opvallende oorbellen maak je je outfit helemaal af en trek je de aandacht naar je toe. Een voordeel van statement oorbellen is dat ze ook goed zichtbaar zijn bij lang, donker haar dat los gedragen wordt. Deze oorbellen komen het best tot hun recht bij een rustige outfit, zodat het geheel niet te druk wordt. Lijken statement oorbellen je wel wat? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Italiaanse merk Raspini.

17. Gekleurde oorbellen

Onze gekleurde oorbellen laten je outfit én je humeur helemaal opbloeien. In de collectie van Coeur de Lion kom je oorbellen in alle kleuren van de regenboog tegen. De oorbellen van dit Duitse merk zijn met de hand gemaakt van hoogwaardige materialen. Of de oorringen van Sif Jakobs met steentjes in feestelijke kleuren bij elkaar of in één kleur, heerlijke oorbellen. Welke kleurencombinatie is jouw favoriet?

16. Antiek stijl oorbellen

Vintage of retro sieraden zijn weer helemaal terug in de mode! Op Zilver.nl vind je tal van oorbellen in deze stijl. Hou je van kleurrijke oorbellen in antiek stijl? Neem dan eens een kijkje bij de luxe oorbellen van Tatiania Fabergé. Deze oorbellen hebben een klassieke, tijdloze uitstraling die nooit uit de mode gaat. Ook de oorbellen van het Duitse merk Bastian Inverun zijn een aanrader. Het gebruik van weelderige vormen, warme kleuren en parels geven deze oorbellen een elegante, klassieke uitstraling. In de Home Collection vind je verguld zilveren oorbellen met strass die gemaakt worden door een Italiaanse zilversmid die deze mallen van antieke oorbellen vanuit de familie heeft. Het zijn niet van oud te onderscheiden oorbellen die zo mooi staan, die moet je zeker even bekijken.

Verguld zilveren oorbellen met strass

15. Titanium oorbellen

Heb je regelmatig last van geïrriteerde oren na het dragen van oorbellen? Misschien zijn titanium oorbellen dan wel wat voor jou. Doordat deze oorbellen gemaakt zijn van puur titanium en geen nikkel bevatten, irriteren deze sieraden de huid niet. Bovendien geven deze oorbellen je outfit een stoere, moderne touch! Hoewel de meeste titanium oorbellen zilverkleurig zijn, zijn deze oorbellen ook verkrijgbaar een gouden of roségouden kleur. De bicolor en tricolor titanium oorstekers hebben een luxe, chique uitstraling. Voor titanium oorbellen met een strak, minimalistisch design neem je ook een kijkje bij Boccia.

14. Oorbellen met hangers

Oorbellen met hangers lijken nooit uit de mode te raken. Dit type oorbel is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen – van lange hangers tot korte exemplaren en van opvallend tot subtiel. Door je haar in een paardenstaart of knotje te dragen, laat je deze oorbellen extra opvallen. Het sprankelende merk Spark heeft tal van elegante oorbellen met hangers in haar collectie. Spark maakt veelvuldig gebruik van de glinsterende Swarovski kristallen. Perfect voor dames die van glitter en glamour houden dus! Laat de luxe uitstraling van Spark je echter niet misleiden: dit merk is ook uitermate geschikt voor sieraden liefhebbers met een kleiner budget.

13. Rosé oorbellen

Wil je wel eens iets anders proberen dan goud- of zilverkleurige oorbellen? Rosé gouden oorbellen zijn de afgelopen jaar steeds populairder geworden. Deze oorbellen hebben een warme, vrouwelijke uitstraling en zijn vaak een tikje opvallender dan gouden of zilveren exemplaren. Op Zilver.nl vind je rosékleurige oorbellen in tal van uitvoeringen. Vind je het leuk om mee te doen met de laatste modetrends? Het trendy merk Zinzi heeft tal van rosékleurige sieraden in haar collectie, in verschillende stijlen en prijscategorieën.

12. Zilveren oorbellen

Zilveren oorbellen zijn al jaren razend populair en dat is niet zonder reden. Deze oorbellen staan namelijk prachtig bij elke huids-, haar- en oogkleur en zijn eenvoudig te combineren met andere sieraden en kleding. Bovendien zijn zilveren oorbellen verkrijgbaar in alle soorten en maten: van ringetjes tot knopjes, van glinsterend tot mat en van minimalistisch tot opvallend. Welke oorbellen passen het best bij jou? Kijk rond in de collectie van Georg Jensen en geniet.

11. Diamanten oorbellen

‘Diamonds are girl’s best friend’ zong Marilyn Monroe jaren geleden. Daar zijn wij het roerend mee eens! Wiens hart gaat nou niet sneller kloppen van een een indrukwekkende diamant? Diamanten oorbellen hebben een tijdloze, luxe uitstraling en zullen nooit uit de mode raken. Met deze kleine kunstwerkjes in je oren steel je gegarandeerd de show op dat ene feestje, etentje of gala! Oorbellen met diamanten zijn er heel veel verschillende varianten, alles is mogelijk. Eenvoudige solitair oorknopjes met een briljant zijn al zo mooi, subtiel en schitterend, die horen gewoon in je basis oorbellen collectie. Die oorknopjes kunnen altijd. Oorbellen en oorhangers met diamanten zijn uit zichzelf al feestelijk en gecombineerd met edelstenen nog uitbundiger. Je kijkt je ogen uit!

witgouden oorstekers met briljant
Ook voor een bruid zijn diamanten oorbellen de perfect match!

10. Oorknopjes

Hoe leuk opvallende oorbellen ook zijn, soms heb je zin in een subtielere look. Onze oorknopjes geven je een elegante, verfijnde uitstraling, zonder op de voorgrond te treden. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en stijlen. Ga je voor oorknopjes bezet met een (subtiel) diamantje, of hou je meer van parels? Zilver, goud of misschien een touch of color? De keuze is aan jou. In de collectie van Zinzi vind je tal van hippe designs, waaronder oorknopjes in de vorm van een hartje of strikje.

9. Oorbellen met edelstenen

Op Zilver.nl vind je een breed assortiment van oorbellen bezet met of gemaakt van edelstenen. Of je nou robijn of smaragd het mooist vindt, rozenkwarts of topaas – bij ons kun je altijd terecht voor oorbellen met edelstenen. Voor subtiele, verfijnde oorbellen met edelstenen neem je een kijkje bij Bastian Inverun. Ben je op zoek naar eye-catchers voor dat ene feestje? Misschien zijn de sieraden van India Gem dan wel iets voor jou.

8. Markasiet oorbellen

Dat markasiet oorbellen in dit lijstje staan verbaasd ons helemaal niets. Deze oorbellen hebben namelijk een geheel eigen, authentieke uitstraling. Door hun kleine glinstering springen de oorbellen meteen in het oog, maar zijn tegelijkertijd ingetogen en subtiel. Deze oorbellen worden vaak gecombineerd met (half) edelstenen of pareltjes. Wil je meer weten over markasiet oorbellen lees dan; Markasiet sieraden, mysterieus mooi

Zilveren oorbellen met markasiet en edelstenen

7. Staafjes oorbellen

Staafjes oorbellen zijn laatste paar jaar helemaal hot and happening. We hebben deze oorbellen in verschillende uitvoeringen voorbij zien komen. Zo komt het staafje regelmatig terug als oorsteker, maar soms ook doortrekoorbel of als hanger aan een klein oorringetje. De staafjes oorbellen kenmerken zich door hun minimalistische, strakke design. Door het simpele design is dit type oorbel eenvoudig met andere sieraden te combineren. Dit is vooral handig wanneer je meerdere gaatjes in je oren hebt en graag meerdere oorbellen tegelijkertijd draagt.

6. Oorringen en creolen

Kun jij een outfit bedenken waarbij oorringen níet staan? Nee? Wij ook niet. Dit universele sieraad is eenvoudig te combineren en is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen. Brede, ronde oorringen worden ook wel creolen genoemd. In de collectie van Zinzi kom je verschillende oorringen en creolen tegen, al dan niet bezet met het glinsterende zirconia. De creolen van Zinzi kunnen eventueel worden gecombineerd met creoolhangers. Zo stel je in een handomdraai je eigen sieraden samen. Creolen zijn er ook in titanium of in goud al dan niet gecombineerd met briljanten of edelstenen. Wil je meer weten over het dragen van oorringen lees dan: Oorringen, geliefde oorbellen voor iedere dag

Zilveren creolen bij Zilver.nl

5. Pareloorbellen

Pareloorbellen ouderwets en ouwelijk? Think again! Pareloorbellen zijn weer helemaal hip. De parels worden vaak gecombineerd met gouden, subtiele ontwerpen en passen dus helemaal bij de minimalistische trend. De pareloorbellen van Lelune behoren zeker tot onze favorieten. Dit merk combineert de parels met subtiele pastelkleuren, zodat de parels helemaal tot hun recht komen. Ben je ook zo dol op parels, het cadeautje van de natuur? Lees dan ook: De magie van parels, een organische stof uit een schelp

Pareloorbellen en parelsieraden van LeLune uit Italie. De klassieke parelsieraden met een moderne twist.

4. Lange oorbellen

Lange oorbellen zijn elegant, geven je outfit een chique touch en doen je hals langer lijken. Bovendien is dit type oorbel bij uitstek geschikt voor formele gelegenheden en is verkrijgbaar in opvallende en subtielere uitvoeringen. Echte eyecatchers vind je bij het Italiaanse merk Giovanni Raspi. Ook bij Lapponia kun je terecht voor stijlvolle lange oorbellen.

Lange oorbellen Blog Zilver.nl

3. Gouden oorbellen

Na een tijdje iets minder populair te zijn geweest, zijn gouden en goudkleurige oorbellen weer helemaal terug. Op dit moment staan deze oorbellen zelfs in de top 3 van de meest populaire soorten oorbellen! In het assortiment van Zilver.nl vind je dan ook een breed scala aan gouden en goudkleurige oorbellen. Van knopjes tot staafjes en van hangers tot oorringen – bij ons op de website vind je het allemaal! Ga je voor subtiele, minimalistische oorbellen of voor opvallende exemplaren met kleurrijke accenten? Kies je voor geelgoud, witgoud of roségoud? We zijn benieuwd.

Gouden oorbellen groen amethist bij Zilver.nl
Gouden oorbellen hart MY Sunshine van Lapponia bij Zilver.nl
Gouden oorbellen lang
witgouden oorstekers met briljanten

2. Minimalistische oorbellen

Minimalistische sieraden zijn de laatste jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Naast fijne kettinkjes en ringen, zijn ook subtiele oorbellen razend populair. Minimalistische oorbellen kenmerken zich door hun eenvoudige maar doeltreffende designs. Dit type oorbellen is meestal volledig goud- of zilverkleurig, zonder kleurrijke details. Hierdoor zijn minimalistische oorbellen eenvoudig te combineren met kledingstukken en andere sieraden. Heb je meerdere gaatjes in je oor? Combineer dan meerdere minimalistische oorbellen in dezelfde kleur met elkaar voor een echte ‘earparty‘. Minimalistische designs worden vaak gecombineerd met strakke, geometrische vormen. De Figura collectie van Boccia is hier een uitstekend voorbeeld van.

De Figura collectie van Boccia Titanium bevat vele minimalistische oorstekers die perfect met elkaar matchen.

1. Doortrekoorbellen

De populairste oorbellen van dit moment zijn de zogenaamde ‘doortrekoorbellen’. Dit type oorbel sluit geheel aan bij de minimalistische trend. De doortrekoorbel bestaat uit een lange ketting of pen, waaraan eventueel een hanger hangt. In tegenstelling tot andere soorten oorbellen heeft de doortrekoorbel echter geen oorsteker. In plaats daarvan wordt de ketting of pen door het oor gedragen, waardoor de ene helft van de ketting achter het oor hangt en de andere helft voor het oor. Je kunt zelf kiezen welke kant van de ketting je voor het oorlel hangt. Doortrekoorbellen geven de draagster een elegante, unieke uitstraling en geven je outfit een authentieke touch. We zien dit trendy type oorbel in tal van collecties, waaronder de collecties van de merken Bastian Inverun, Sanne Kicken, en Julie Sandlau

De doortrekoorbellen van Bastian Inverun zijn heel populair. Ze zijn er in drie kleuren en verschillende modellen.
Doortrekoorbellen van Sanne Kicken met parels
Sanne Kicken gouden doortrekoorbellen
Sanne Kicken gouden doortrekoorbellen

Bestel de oorbellen van jouw keuze bij Zilver.nl

Gaat je hart sneller kloppen van die trendy minimalistische oorbellen? Of zijn die moderne staafjes oorbellen echt wat voor jou? Wat je favoriete design ook is, je vindt het op Zilver.nl. Wij zijn dol op oorbellen, om die reden vind je in onze webshop maar liefst 1750 verschillende exemplaren en ze zijn allemaal uit voorraad leverbaar dus zo in huis! In onze collectie kom je oorbellen in tal van verschillende stijlen tegen.

Heb je het perfecte paar oorbellen gevonden? Bestel de oorknopjes, hangers of creolen van jouw keuze dan eenvoudig en snel op onze website. Wij zullen er een feestelijk pakketje van maken, een compleet cadeau! Wanneer je op werkdagen voor 15:00 bestelt, wordt je pakketje dezelfde dag nog verzonden. Heb je een vraag over onze sieraden of over het bestelproces? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn zowel telefonisch bereikbaar (020-4033653) als via de live chat. We helpen je graag verder!

Lees ook:

Goud een bijzonder edelmetaal

Bekijk ook:

de geweldige, grote collectie oorbellen van Zilver.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *