Lieve zilver- en juwelenliefhebbers,

Geplaatst door

Een nieuwe website met meer ruimte om over onze passie antiek zilver te schrijven

Het was de afgelopen maanden een spannende en drukke tijd waarin keihard is gewerkt aan het ontwikkelen, bouwen en bijschaven van onze nieuwe website. Een website die moest passen bij Old Memories anno 2013. De look en feel van de oude website waren naar ons idee verouderd en boden te weinig ruimte voor verdere groei. We hebben daarom webdesigner Eva Karpenstein gevraagd om ons te helpen met het ontwikkelen van een geheel nieuwe site. Wat startte met een aantal platte schetsen begon langzaam te groeien tot een nieuw fris geheel. Na wekenlang schaven, toevoegen en weglaten kon er dan eindelijk door webbouwer Niels Meijer van Tack & Co begonnen worden met de techniek achter de ontwerpen. Een heel lang proces waarvan het eind, ook na de lancering van de site, nog lang niet in zicht is want wensen hebben we nog meer dan genoeg. Ook zijn we ons er zeer van bewust dat nog lang niet alle fouten en foutjes zijn opgelost, er wordt daarom nog iedere dag aan de site gesleuteld.

Wat voor ons belangrijk was in de ontwikkeling van de nieuwe website, was de ruimte om iets meer te kunnen vertellen aan onze bezoekers over onze passie, zilver! In de nieuwe site is daarom de rubriek ‘uitgelicht’ toegevoegd, per winkel startpagina twee ruimten om iets meer toelichting te geven over een verzamelgroep, een bestekmodel, een juwelenmerk of een zilversmid. Ook bij iedere hoofdgroep en subgroep zijn deze ruimtes gekomen, dit zijn er ruim 800 dus het zal even duren voordat er bij iedere groep een stukje informatie verschijnt. We zijn inmiddels alweer ruim 20 jaar 24/7 bezig met zilver en hebben heel veel geleerd wat we graag met andere liefhebbers willen delen.

Het blijft ook een uitdaging om de inmiddels meer dan 10.000 artikelen zo in te delen dat ze vindbaar blijven. Onze eerste website ging live in 2002 en herbergde krap 400 artikelen inmiddels staan er 3000 oude en antieke zilveren en gouden items op de site en ruim 7000 nieuw gemaakte zilveren stukken of sieraden. De zoekfunctie van de nieuw webshop is daarom ook flink uitgebreid.

We hebben heel veel vaste klanten de afgelopen maanden gevraagd om met ons mee te kijken, kritisch te zijn, met (liefst) opbouwende kritiek te komen en hebben alle op- en aanmerkingen meegenomen in de verdere ontwikkelingen. We willen iedereen van harte bedanken voor de leuke, lieve, informatieve en de zo hard nodige ondersteunende e-mails en telefoontjes.

Voorlopig zijn we nog niet klaar met het door ontwikkelen, misschien is dat op internet ook wel oneindig en zult u nog wel wat kleine verandering zien komen en gaan de aankomende tijd. We houden u op de hoogte.

Ursula & Michel en medewerksters

Lees ook:

Over Zilver.nl