De sieradentrends van lente en zomer 2019

Geplaatst door

De sieradentrends lente en zomer 2019?

Dunne, fijne kettinkjes met een minimalistische hanger, kleine oorringen en verfijnde, onopvallende ringen in zilver of goud: in 2018 waren subtiele sieraden niet uit het straatbeeld (en onze Instagram feed) weg te denken. Statement kettingen, grote oorbellen en gewaagde kleuren bleven vorig jaar ongebruikt in de sieradendoos liggen.
Catwalk sieradentrends lente en zomer 2019
De modewereld staat echter nooit stil: als er iets onveranderlijk is aan mode, dan is het dat mode constant aan verandering onderhevig is. Een blik op de runway-shows van de grote modehuizen leert ons dan ook dat we de populaire less is more-stijl van 2018 langzaam achter ons zullen laten. De komende lente en zomer mogen je sieraden weer gezien worden – soms zelfs als middelpunt van de outfit! Ben jij nieuwsgierig welke juwelen we komend seizoen terug zullen zien op de covers van modetijdschriften, in onze Instagram feed en op straat? Wij zetten de belangrijkste trends voor je op een rijtje.

De kleurentrends van komend seizoen

A touch of gold

In 2018 werden zilverkleurige sieraden massaal verruild voor gouden en goudkleurige sieraden. Naar verwachting zal deze lijn zich komend seizoen voortzetten en zullen we veel gouden kettingen, armbanden, oorbellen en ringen terug gaan zien. Dat verbaast ons helemaal niets – goudkleurige sieraden staan mooi bij elke huidskleur en geven de draagster of drager een verfijnde, warme uitstraling. Goud is niet alleen prachtig op zichzelf, maar kan ook gecombineerd worden met edelstenen (zoals bijvoorbeeld robijn, saffier en amethist) of parels. Bij Zilver.nl vind je zowel gouden sieraden als zilveren sieraden met een gouden coating. De gouden sieraden van Lapponia zijn één van onze favorieten. Deze unieke designs zijn geïnspireerd op de natuur en hebben een uiterst klassieke, vrouwelijke uitstraling. Dat gouden sieraden ook hip en jeugdig kunnen zijn, bewijst Zinzi Gold. Deze collectie is gebaseerd op de allerlaatste modetrends en heeft een frisse, jonge uitstraling.

Lapponia gouden sieraden Memory of Summer bij Zilver.nl
Lapponia gouden sieraden Memory of Summer

Een bom van kleur

Naarmate de dagen langer worden, de temperatuur stijgt en de zon zich wat vaker laat zien, verruilen we onze warme truien, spijkerbroeken en laarzen voor luchtige jurkjes, shorts en sandalen. Waar onze wintergarderobe vooral uit donkere, ingetogen kleuren bestaat, is het in de lente en de zomer doorgaans tijd voor pasteltinten en felle, gewaagde kleurtjes. Dit zien we dit jaar ook terug in de sieraden: juwelen met een vleugje kleur zijn helemaal on trend. Zo zijn warme tinten helemaal hot and happening, zoals okergeel, robijnrood en koraal.

Sieraden uit de nieuwe lente en zomercollectie van Coeur de Lion.
Sieraden uit de nieuwe lente en zomercollectie van Coeur de Lion.

Ook zien we veel verschillende blauwtinten, zoals kobaltblauw en babyblauw. Dat diverse opvallende kleuren ook prima met elkaar kunnen worden gecombineerd, bewijst het prachtige merk Coeur de Lion. Deze handgemaakte sieraden geven je outfit een vrolijke touch en zijn geschikt voor alle leeftijden. Ben je op zoek naar sieraden met kleurrijke details, maar hou je niet zo van gewaagde kleuren? Neem dan eens een kijkje in de nieuwste collectie van MY iMenso. In deze voorjaarscollectie vind je tal van prachtige pasteltinten.

Sieraden uit de nieuwe collectie van MY iMenso.
Sieraden uit de nieuwe collectie van MY iMenso.

Less is niet langer more

Waar in 2018 de minimalistische sieraden nog het hoogtij vierden, gooien we het roer dit voorjaar en zomer helemaal om: op de catwalk prijken sieraden die groter, opvallender en sprankelender zijn dan ooit te voren. Sieraden blijven niet langer op de achtergrond, maar gaan een centrale rol in de outfit spelen. Deze gewaagde trend kun je eenvoudig vertalen naar een alledaagse outfit door één gewaagd sieraad te kiezen en de rest van je accessoires neutraal te houden. Wij zetten alle trends rondom opvallende kettingen, armbanden en oorbellen voor je op een rijtje.

Een ketting als middelpunt van je outfit

Komend seizoen verdwijnen subtiele, fijne kettinkjes naar de achtergrond en maken ze klaar voor heuse eyecatchers. De sieradenontwerpers lijken dit seizoen vooral te zijn geïnspireerd door de oceaan. In de lente- en zomercollecties zien we veel brons, goud, parels, knopen en schelpjes. Een mooi voorbeeld hiervan is Bastian Inverun. In de collectie van dit merk zie je de vorm van de schelp duidelijk een aantal keer terug, al dan niet in combinatie met parels. Ook komt de knoop een aantal keer terug in de collectie. Naast deze nautische looks zien we ook veel kettingen op de catwalk met grove, grote schakels. Deze industriële sieraden geven je outfit een ruig randje.

Bastian Inverun zilveren hanger met een parel.
Bastian Inverun zilveren hanger met een parel.

Een armband als middelpunt van je outfit

Deze zomer komen cuffs(ook wel slavenarmbanden genoemd) weer helemaal terug. Deze elegante armband kan losjes om de pols worden gedragen, maar ook hoger op de arm worden vastgeklemd. De slavenarmband is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo vind je in de collectie van Coeur de Lion slavenarmbanden met fonkelende kristallen in alle kleuren van de regenboog. Hou je het liever bij goud- of zilverkleurige sieraden? Misschien zijn de slavenarmbanden van Raspini wel iets voor jou. Deze armbanden onderscheiden zich van de massa door hun opvallende texturen, vormen en patronen.

Giovanni Raspini zilveren armband Reef
Giovanni Raspini zilveren armband Reef

 

Oorbellen als middelpunt van je outfit

Grote en opvallende oorbellen verdwenen een aantal jaar geleden uit het modebeeld, maar maken komend seizoen een ware comeback. Zo zullen we deze zomer veel grote oorringen zien. The bigger the better! Ook lange hangers maken hun (her-)intrede: komend seizoen zien we zowel lange, slanke oorbellen als het bredere ‘kroonluchter’ model. Opvallende oorbellen zien we onder andere terug in de collectie van Les Georgettes, een innovatief sieradenmerk waarbij klanten zelf de kleuren van hun oorbellen kunnen uitkiezen. In de Les Georgettes sieraden zitten gekleurde inlays die je kunt verwisselen, iedere dag een andere kleur!

Les Georgettes armbanden, ringen en oorbellen met verwisselbare inlays.
Les Georgettes armbanden, ringen en oorbellen met verwisselbare inlays.

Sieraden voor de feestdagen

Het voorjaar is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Pasen en moederdag – dé perfecte gelegenheden om een mooi sieraad cadeau te doen aan een geliefde! Wij zetten een aantal cadeau-ideeën voor je op een rijtje.

Een sprankelend Pasen met Fabergé

Wanneer je aan Pasen denkt, denk je aan eieren. Wat is er dan ook een passender cadeau dan de beroemde eitjes van Fabergé? Dit prachtige merk verkoopt prachtige ei-vormige sieraden: van beeldschone hangers tot elegante oorbellen. De sieraden van Fabergé zijn verkrijgbaar in tal van kleuren, van parelmoer tot zeeblauw en van smaragdgroen tot zachtgeel. Van deze tijdloze sieraden heb je een heel leven lang plezier – een groot voordeel ten opzichte van de gebruikelijke chocolade eitjes.

Hangers van Maison Tatiana Fabergé
Hangers van Maison Tatiana Fabergé

Verwen je moeder met een stralend cadeau

Zondag 12 mei is het weer zover: Moederdag. Dé perfecte gelegenheid om je moeder in het zonnetje te zetten. Het verzinnen van een persoonlijk, origineel cadeau is echter niet eenvoudig. We helpen je echter graag een handje! Misschien zijn de horloges van Julie Julsen wel iets voor jouw moeder. Geef dit jaar geen bloemetje maar een Julie Julsen!

Julie Julsen horloges met prachtige bloem patronen.
Julie Julsen horloges met prachtige bloem patronen.

Deze horloges worden gekenmerkt door hun elegante, vrouwelijke design en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Ook de oorbellen van het Duitse merk Heide Heinzendorff zijn een aanrader. Je kunt deze oorbellen helemaal zelf samenstellen door een basiscreool en een aanhanger te kiezen. Zo kun je de oorbellen volledig aanpassen aan de wensen van je moeder! Door het innovatieve systeem kan de aanhanger op een eenvoudige wijze verwisseld worden, zodat je moeder eindeloos kan variëren.

Heide Heinzendorff creolen met verwisselbare aanhangers
Heide Heinzendorff creolen met verwisselbare aanhangers.

Onze favoriete nieuwe collecties

In het voorjaar komen tal van sieradenmerken met een nieuwe collectie. We willen er graag twee in de spotlight zetten: het elegante Finse merk Lipponia en het stoere merk Silk, dat nieuw is op Zilver.nl.

De nieuwste collectie van Lapponia

Lapponia is een Fins juwelenmerk dat bekend staat om haar uitstekende kwaliteit en artistieke designs. Onlangs heeft dit prestigieuze merk de handen ineengeslagen met Karim Rashid, een van de bekendste sieradendesigners van dit moment. Het resultaat? De Sielu (Fins voor ‘ziel’) collectie, bestaande uit een collier, armband en oorbellen. De handgemaakte collectie sluit naadloos aan bij de stijl van Lapponia, maar geeft tegelijkertijd duidelijk de stijl van Rashid weer. De sieraden uit de Sielu collectie kenmerken zich door hun vloeiende, weelderige rondingen, die volgens Rashid geïnspireerd zijn op het menselijk lichaam.

De nieuwe Lapponia collectie van Karim Rashid
De nieuwe Lapponia collectie van Karim Rashid

De nieuwste collectie van S!LK

Het merk S!LK Jewellery is nieuw op Zilver.nl. Dit hippe merk van Hollandse bodem ontwerpt zilveren sieraden voor zowel dames als heren. De collectie vind je ruige, stoere designs, geïnspireerd op de Aziatische cultuur. S!LK is vooral gespecialiseerd in het maken van robuuste schakelarmbanden, maar je kunt ook bij het merk terecht voor leren armbanden, ringen en colliers.

Silk stoere zilveren kwaliteit sieraden voor hem en haar
Silk stoere zilveren kwaliteit sieraden voor hem en haar

Bestel de sieraden van jouw keuze bij Zilver.nl

Eén ding is zeker: komend seizoen mogen sieraden weer gezien worden! Minimalistische kettingen, oorbellen en armbandjes worden vervangen door echte eyecatchers: van grote, gouden oorringen tot kleurrijke, glinsterende colliers. Wil je jezelf of een ander verwennen met een mooi sieraad? Neem dan eens een kijkje bij Zilver.nl. Hier vind je de volledige collecties van onder andere Lapponia, Zinzi Gold, Fabergé, Raspini, en nog tal van andere sieradenmerken. Heb je een vraag over onze sieraden of heb je ons advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb je, je favoriete sieraad voor dit voorjaar gevonden dan bestel je deze veiling en snel bij Zilver.nl!

Lees ook:

Oorringen, oorbellen voor iedere dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *