Oorringen, geliefde oorbellen voor iedere dag

Geplaatst door

Vrijwel elke vrouw voelt zich mooier en eleganter met een stijlvol paar oorbellen. Oorringen mogen zeker niet in je oorbellen collectie ontbreken! Oorringen zijn ontzettend veelzijdig en passen daardoor bij iedere outfit. Je herkent deze oorbellen aan hun typische doorlopende, vaak ronde vorm die inmiddels echt tijdloos te noemen is. Ieder gerenommeerd sieradenmerk doet zijn best om de allermooiste creolen te maken waar vrouwen echt blij van worden. Dat maakt oorringen misschien wel tot het meest geliefde en meest gedragen sieraad ter wereld.

Creolen in alle vormen en maten Zilver.nl
Grote oorringen met bamboe patroon van Giovanni Raspini

Wat is de oorsprong van oorringen?

Oorringen zijn ieder decennium wel een keer in de mode, maar wanneer is deze trend nou eigenlijk begonnen? De geschiedenis van deze oorringen gaat terug naar het Midden-Oosten. Al in het jaar 2600 voor Christus werden er hier oorringen gedragen. Vooral in de landen die we nu als Egypte en Irak kennen waren deze oorbellen ontzettend populair. Door de eeuwen heen is de trend zich gaan verspreiden, bijvoorbeeld richting Vietnam en India. Het waren vooral gouden oorringen die in deze gebieden gedragen werden. De oorbellen waren zo populair, dat er in het oude Egypte zelfs katten waren die met deze sieraden rondliepen. Niet gek, want deze dieren waren heilig voor de Egyptenaren. Ook Julius Caesar werd met deze oorbellen gezien, want hij zag ze als een echt statussymbool.

Nederlandse zeelieden droegen vroeger ook ringen in de oren, het maakte in vele havendorpen deel uit van de klederdracht. Het verhaal gaat dat als een zeeman overleed zijn begrafenis betaald kon worden van het geld wat de oorringen waard waren. In de moderne tijd zijn creolen pas echt populair geworden in de jaren tachtig en sindsdien zijn ze eigenlijk nooit meer uit de mode geraakt.

De verschillende sluitingen

Voor alle soorten oorbellen geldt dat de sluiting ontzettend belangrijk is. Je wilt natuurlijk zeker weten dat jouw geliefde oorringen geen kant op kunnen! Daarom zijn er verschillende sluitingen ontwikkeld die er allemaal voor zorgen dat jouw oorbellen goed op hun plek blijven zitten. Steekcreolen zijn de meest eenvoudige soort: je steekt een zilveren pennetje door je oorgaatje en sluit deze met een plastic of metalen schuifje. Wie echt een perfecte cirkel wil dragen, kan het beste klapcreolen of creolen met een scharnier uitzoeken. Deze hebben namelijk helemaal een ronde vorm. Een deel van de oorbel kan je als het ware openklappen, waarna je hem door je oor steekt en weer dichtklapt. De sluiting is in dat geval dus vrijwel onzichtbaar. Ook een sluiting met een stokje dat tussen twee pennetjes valt, is een goed alternatief wanneer je van een onzichtbare sluiting houdt.

Steekcreolen van Julie Sandlau
Steekcreolen van Julie Sandlau

Oorringen van de beste sieradenmerken

Als je nieuwe oorbellen in huis haalt, wil je natuurlijk creolen van de beste kwaliteit kopen. Gelukkig is dat geen enkel probleem, want er zijn meer dan genoeg kwalitatieve merken die de mooiste oorbellen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bastian Inverun, een merk dat bekend staat om zijn mooie moderne designs. Opvallende vormen in tijdloos zilver: dat is waar Bastian Inverun voor staat. Ook Giovanni Raspini maakt creolen maar dan opvallende designs met dierenprints en op de natuur gebaseerde patronen. Van Julie Sandlau zijn de zilveren steekcreolen met een bamboe patroon, geweldige opvallende, stijlvolle oorstekers. Lelune maakt creolen met allerlei kleuren zoetwaterparels, echt glamour! Ben je op zoek naar de beste basics voor iedere dag? Dan hoef je niet verder te kijken dan onze home collection. Traditioneel zilver en goud is hier de norm, maar hier en daar vind je ook sprankelende diamanten.

Creolen voor elke gelegenheid Zilver.nl
Verguld zilveren creolen van Giovanni Raspini

Heide Heinzendorff creolen met aanhangers

Heide heinzendorff creolen Zilver.nl
Heide heinzendorff creolen Zilver.nl
Heide heinzendorff creolen Zilver.nl

Ben je juist op zoek naar kleur en wil je je creolen versieren met de mooiste hangers? Dan is de collectie van Heide Heinzendorff een uitstekende keuze. Deze creolen zijn namelijk allemaal te versieren met de mooiste aanhangers in opvallende kleuren, zoals rood, blauw, groen en geel. Iedere hanger is prachtig geslepen en heeft bovendien een tijdloze vorm. Heide Heinzendorff werk met een heel mooi systeem, in de creool zit namelijk aan de onderzijde een rails. De aanhanger schuif je in dit railsje en zodra je de oorring dicht klapt zit de aanhanger vast. De oorringen met aanhangers van Heide Heinzendorff zijn voor stijlvolle vrouwen waarbij het net iets meer en voller mag zijn.

Goccia creoli met aanhangers van MY iMenso

Ook MY iMenso, het merk van de medaillons met een verwisselbare inhoud, heeft een collectie creolen met verschillende aanhangers. De Goccia creolen zijn er in verschillende kleuren en met en zonder zirkonia. Aan deze oorbellen kun je druppelvormige crystals schuiven in verschillende kleuren.

Creoli creolen van MY iMenso Zilver.nl
Creoli creolen van MY iMenso Zilver.nl
MY iMenso creoli bij Zilver.nl

Zinzi creolen met creoolhangers

Ook de oorringen van Zinzi zijn te versieren, want ook dit merk vindt het leuk om te experimenteren met speciale aanhangers. Je kiest een Zinzi creool die bij je past en vervolgens kun je er allemaal Zinzi creoolhangers aan hangen. Zo pas je ze elke dag gemakkelijk aan naar je kleding, humeur of de gelegenheid. De creoolhangers zijn heel simpel aan de creool te hangen, ze zijn voorzien van een rond hangoog wat je over de creool schuift.

Zinzi creolen met creoolhangers Zilver.nl
Zinzi creolen met creoolhangers Zilver.nl
Zinzi creolen met creoolhangers Zilver.nl

Tijdloos en voor iedere gelegenheid

Het grootste voordeel van creolen, is dat deze sieraden geschikt zijn voor ieder moment van de dag. Wil je chic voor de dag komen op je werk? Ga dan voor een paar gouden creolen, simpel goud of creolen met een briljantje. Heb je een feestje en is het juist tijd om te stralen? Dan zijn oorringen met edelstenen een perfecte keuze. Zo geef je je outfit net wat meer kleur wanneer je een model uitzoekt met een prachtige blauwe saffier, terwijl robijn en smaragd ook goede edelstenen zijn, subtiel met klasse. Voor speciale gelegenheden zoals een bijzonder etentje, een bruiloft of een belangrijk feest, gaat er niets boven een prachtig rij geslepen briljanten. Oorringen met diamanten hebben een klassieke uitstraling en zorgen ervoor dat jij als geen ander straalt op ieder bijzonder moment.

witgouden creolen volop bezet met briljant bij Zilver.nl
witgouden creolen briljant robijn Zilver.nl
gouden creolen gourmetschakel

Net een beetje anders: trendy oorringen

Het is duidelijk dat je altijd mooi voor de dag komt met basis creolen, maar soms ben je op zoek naar iets anders. Misschien wil je een statement maken of vind je het gewoon leuk om te experimenteren met je look. In dat geval zijn trendy creolen de perfecte keuze voor jou.

Er zijn verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn doortrekoorbellen helemaal in op het moment. De naam zegt het al: deze oorbellen trek je helemaal door je oor, waardoor je ook geen sluitingsmechanisme nodig hebt. De oorbellen hebben meestal een spiraalvorm en vallen dus op vanwege hun bijzondere uiterlijk.

De doortrek oorbellen van Bastian Inverun zijn echt super mooi, het 3D effect is geweldig. Ze zijn er in vele vormen, kleuren en uitvoeringen.

doortrekoorbellen van Bastian Inverun Zilver.nl

De gouden doortrekoorbellen van Sanne Kicken zijn modern en chique. De oorbellen bezet met parels of echte edelstenen zijn bijzonder mooi. Deze Limburgse ontwerpster snapt wat vrouwen graag dragen.

Gouden doortrekoorbellen van Sanne Kicken
Gouden doortrekoorbellen van Sanne Kicken.

Creolen van minimalistisch tot wagenwielen

Basis creolen zijn er in alle maten van piepklein om in het 2e, 3e of 4e oorgaatje te dragen tot wagenwielen die op je schouders vallen. Ooringen zijn er met een ronde buis, een vierkante of platte buis. Maar er zijn ook oorringen in hartvorm, maar ook kleine driehoekjes en vierkantjes zijn geliefd. Ook de sterren dragen graag en veel grote en kleine oorringen door elkaar, Mix & Match.

Kim Kardashian met grote creolen Zilver.nl
Kim Kardashian met grote zilveren creolen.

Gouden creolen, altijd mooi

Gouden creolen zijn er ook in allerlei vormen, diameters en bezet met diverse edelstenen. Het is fijn om in ieder geval één paar gouden creolen in je sieraden collectie te hebben. Hele grote gouden creolen hebben meestal een simpele sluiting waarbij het stokje van de creool in het gaatje van de achterkant wordt gestoken. Dit is fijn als je ermee blijft hangen of nog kleine kinderen hebt die eraan kunnen trekken. Deze oorringen gaan dan soepel open waardoor de oorlel niet beschadigd.

Gouden creolen Zilver.nl
Gouden creolen met een ronde buis

Kleinere gouden creolen die wat breder zijn en vaak een platte buis hebben worden vaak gemaakt met een scharnier. Bij de duurdere creolen is deze scharnier bijna niet te zien, dit is een kostbaar en tijdrovend systeem maar de creolen zijn dan ook stevig en bijna onverslijtbaar.

Gouden creolen met briljanten
Gouden creolen bezet met briljanten zowel aan de buitenzijde als in de ‘binnenbaan’.

Er zijn ook gouden creolen met aan de buitenzijde briljanten en dan in de ‘binnenbaan’ ook briljanten, deze zijn beeldschoon. En gouden steekcreolen van Lapponia met de prachtige naam ‘Moonlite Eve, ontworpen door Taru Harmaala Chaloff. De stilte van de sonkere herfstnachten en de weerspiegeling van de maan op het wateroppervlak waren de inspiratie voor deze prachtige creolen.

Gouden steekcreolen Moonlight Eve van Lapponia.

Ttitanium oorringen, anti allergeen en licht van gewicht

Sieradenmerk Boccia maakt oorringen van titanium, een keihard materiaal maar licht van gewicht en anti allergeen. Heb je snel last van huidirritaties dan is titanium een fijn materiaal om te gaan dragen. Boccia maakt middel grote oorringen, kleine creolen en creolen in bicolor en tricolor. Deze oorringen in 2 of 3 kleuren goud staan heel luxe.

Boccia titanium oorringen met diamantjes.
Boccia titanium oorringen met diamantjes.

Welke oorringen bij welke vorm van gezicht

In de regel is het zo dat hoe langwerpiger de vorm van je gezicht hoe groter van diameter je de creolen kunt nemen. Heb je een rond gezicht dan staan kleine creolen vaak mooier. Bij een lange hals kunnen lange oorbellen maar heb je een korte hals dan maken laten lange oorbellen hem nog korter lijken. Dit is maar een algemeen advies want iedereen is anders, uniek en mooi. Kies vooral de creolen die je laten stralen, die het spiegelbeeld maken waar jij je happy bij voelt. Soms is het ook wel erg leuk om oorringen te passen die je normaal niet uit zou kiezen misschien staan ze je wel geweldig!

Zo houd jij je oorbellen zo lang mogelijk mooi

Je wilt natuurlijk wel dat je sieraden zo veel mogelijk glanzen. Wanneer jij oorbellen hebt gevonden waar je van houdt, dan wil je ze ook iedere dag dragen. In dat geval is het belangrijk om ze zo goed mogelijk te onderhouden. Je voorkomt verkleuringen en schade door je creolen uit te doen tijdens het slapen, douchen en zwemmen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er zeepresten op het mooie goud of zilver achterblijven. Probeer contact met parfum en haarspray ook te vermijden om een doffe kleur te voorkomen. Bij het aankleden eerst je lotion, haarspray en parfum daarna pas je oorbellen.

Gouden creolen met lange gouden aanhangers met akoya parels.
Gouden creolen met lange gouden aanhangers met akoya parels.

Wil je je oorringen een keer goed schoonmaken? Maak dan een sopje van lauw water, een beetje groene zeep en afwasmiddel. Gebruik een hele zachte tandenborstel om je creolen te reinigen met het sopje en spoel ze vervolgens af met lauw water. Het is belangrijk om een zachte doek bij de hand te hebben, zodat je je oorbellen ook meteen kunt afdrogen. Zo voorkom je het ontstaan van water- of kalkvlekken. Je kunt je oorbellen ook in een bakje met water en een bruistablet voor een kunstgebit leggen, zo bruisen ze schoon.

Problemen met de sluiting van je klapcreolen?

Klikt de sluiting van de klapcreolen niet meer helemaal goed, kijk dan even het onderstaande filmpje en het probleem is zo verholpen.

De mooiste oorringen op Zilver.nl

Ben jij helemaal geïnspireerd geraakt en kan je niet wachten om nieuwe creolen voor je sieradencollectie te kopen? Dan ben je bij Zilver.nl aan het juiste adres. Wij verkopen namelijk talloze oorbellen die stuk voor stuk hun eigen kwaliteiten hebben. Klassiek, modern, uitdagend of juist ingetogen: je vindt het hier allemaal. Bovendien heb je de keuze uit verschillende diameters. Koop een subtiel en klein oorringetje voor je tweede oorgaatje of pak uit met de grootste ooringen in onze collectie. Wanneer je bij Zilver.nl bestelt, kan je in ieder geval rekenen op de beste service. Wij hebben namelijk alle oorbellen gewoon op voorraad, waardoor je ze in een mum van tijd in huis hebt. Niet tevreden? Dan is retourneren natuurlijk gratis, net als onze handige inpakservice.

Lees ook:

Oorbellen, vind je perfect oorbel vandaag

Zilveren sieraden onderhouden, schoonmaken en dragen

Bekijk:

De collectie oorbellen van Zilver.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *